Geschiedenis

Onze geschiedenis

In 1892 is Teeuwen Verzekeringen opgericht door De heer J.H. Teeuwen. Deze middenstander had een schoenmakers-en lederwarenwinkel op de hoek van de Hogewoerd en de Rijnstraat en zag kans om met de verkoop van in eerste instantie uitvaartverzekeringen wat extra’s bij te verdienen. Deze uitvaartverzekeringen kenden vaak een zogenaamde “weekpremie” en werden met ½ Nederlandsche centen betaald.

Naast verkoop van de genoemde uitvaartverzekeringen werd er door J.H. Teeuwen na verloop van tijd voorzichtig gestart met verkoop van de eerste brandverzekeringen. Tevens was J.H. Teeuwen medeoprichter van de huidige zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Deze oprichting geschiedde in 1923.

In 1930 trad zoon, H.L.A. Teeuwen (voorheen vertegenwoordiger in tafelzilver voor hotels), toe tot de onderneming van zijn vader J.H. Teeuwen en zette de ingeslagen koers gestaag voort. Op dat moment vestigde de onderneming zich aan de Hoge Rijndijk 141 te Leiden.

In 1956 kwam de zoon van H.L.A. Teeuwen in de zaak, de heer L.G. Teeuwen.

Mede door de naoorlogse economische groei werd het kantoor een professioneel verzekeringskantoor. De heer L.G. Teeuwen werkte met ziel en zaligheid in en aan de onderneming. Zo werden de verzekeringspremies nog persoonlijk door L.G. Teeuwen opgehaald op de solex. Op dat moment bestond de acceptgirokaart nog niet!

Het kantoor verplaatste zich van de Hoge Rijndijk 141 naar de Stadhouderlaan 33 alwaar er op de 1e verdieping een heus kantoor werd ingericht met diverse bureaus en typemachines, zodat er ook personeel kon worden verworven.

Door de aanhoudende groei van het verzekeringskantoor en de verzekerings-portefeuille is het kantoor in 1974 verhuisd naar een woon- en werksituatie.

Het kantoor werd gevestigd aan de Lorentzkade 30 in Leiden. Achter deze hoekwoning werd de garage uitgebouwd tot een geheel zelfstandige kantoorunit.

De meeste van onze oudere relaties kunnen zich dit waarschijnlijk nog herinneren!

Eind jaren zeventig en in de tachtiger jaren kwam voorzichtig de automatisering op gang. De typemachines werden vervangen door de steeds belangrijker wordende computer.

In 1982 trad huidig zittend eigenaar Hein (H.L.A.) Teeuwen in de onderneming. In deze periode kon naast verzekeringsadvies ook hypotheekadvies en overig financieel advies door Teeuwen Verzekeringen worden aangeboden. De groei van de onderneming en het aantrekken van deskundig- en vakbekwaam personeel heeft er voor gezorgd dat de meest recente verhuizing van het kantoor in 1988 werd ingezet.

Teeuwen Verzekeringen verhuisde naar de huidige locatie, gelegen aan de Sitterlaan 89 in Leiden. Het oorspronkelijke bedrijf wat in 1892 door J.H. Teeuwen is gestart om wat extra’s te kunnen (bij)verdienen door de verkoop van uitvaart- en brandverzekeringen is inmiddels, vier generaties later, uitgegroeid tot een solide en degelijke onderneming. Hierbij spelen vertrouwen en degelijkheid in grote mate een belangrijke rol. Kortom, een zakelijke partner met een persoonlijke tint en karakter waarop relaties nog steeds kunnen rekenen!
 
Cookie instellingen